En ERGOLIFT är en manuellt styrd, fleraxlig lyftarm som medger snabb, enkel och exakt materialhantering. Den är snabbare, säkrare och mer flexibel än en svängarmskran. Priset är en bråkdel av vad en industrirobot kostar samtidigt som den är mer flexibel än roboten.

ERGOLIFT kan användas för många olika uppgifter som att lyfta arbetsstycken i och ur maskiner, förflytta och vrida stora skivor av stål eller glas, som avlastning vid montage av lite tyngre detaljer och många andra tillämpningar. ERGOLIFT används över hela världen för tillämpningar som tidigare gjordes med svängarmar, skensystem eller för hand.

Många Ergoliftar kundanpassas för att skapa en optimal lösning på kundens specifika behov. Vår långa erfarenhet och stora sortiment av griplösningar gör att vi oftast kan göra en prisvärd lösning. Vad du än har för problem inom materialhantering, så kan vi hjälpa dig att lösa det.

Ergolift MA - Lätt och snabb

Ergolifts MA- serie är ett snabbt, lätt och effektivt armsystem. Den är hydrauldriven och kan förses med många olika gripverktyg. Installeras på en golvmonterad pelare eller hängs upp i taket. MA är smidig att arbeta med i hela arbetsområdet, men behöver större takhöjd än MB. Kan maximalt lyfta 260 kg inklusive lyftverktygets vikt. Läs mer om ERGOLIFT MA här!

Ergolift MB - För excentrisk last och låg takhöjd

Ergolifts MB-serie är ett hydrauldrivet armsystem som medger stor grad av kundanpassning. Låga takhöjder eller hinder är inget problem, och MB kan också hantera mer excentrisk last än MA. Den kan förses med något av våra standard gripverktyg eller ett specialutvecklat verktyg. Installeras på golvpelare eller takhängt. Lyftkapacitet upp till 240 kg inklusive lyftverktygets vikt. Läs mer om ERGOLIFT MB här!

Ergolift MB Heavy Duty- För de riktigt tunga uppgifterna

Ergolift MB Heavy Duty bygger på Ergolift MB, men är anpassat till stora laster, stora vridmoment och en hög grad av kundanpassning. Lyftkapaciteten är upp till 450 kg och vridmomentet i verktygsfästet kan vara upp till XXX Nm. Läs mer om ERGOLIFT MB HEAVY DUTY här!

Ergobalancer BA - Alltid i jämnvikt

Ergobalancer BA-serie är ett pneumatiskt drivet balanssystem. Det har samma armsystem som den hydrauliska MA-serien men ger möjlighet att balansera lasten och låta den ”flyta” i luften, vilket är praktiskt exempelvis vid montage. BA kan förses med alla våra standardverktyg. Läs mer om ERGOBALANCER BA här!

Ergobalancer BB - Balancerar excentriska laster

Ergobalancer BB-serien är ett pneumatiskt armsystem som är lätt att kundanpassa. Den passar bra vid låg takhöjd och klarar större excentriska laster än BA-serien. Den pneumatiska balanseringen medger viktlös hantering av arbetsstycken. Kan förses med alla våra standardverktyg eller med specialutvecklade gripverktyg. Lyfter upp till 240 kg. Läs mer om ERGOBALANCER BB här!

Ergomove - Vertikalt lyft av tunga laster

Ergomove är en hydraulisk vertikal lyftcylinder som kan förses med hanteringsverktyg. Ergomove används för hantering av riktigt tunga laster, upp till ett ton inklusive verktyg. Oftast monteras den i ett skensystem som ger rörlighet i XY-led. Kan förses med standard eller specialtillverkade gripverktyg. Läs mer om ERGOMOVE här!

Kontakta oss

Telefon: 0589-855 90

Email: info@ergolift.com

Adress: Box 192, Köpingsvägen 18, 732 24 ARBOGA

Ergolift tillverkas av Skoogs Maskin & Svets AB