Ergobalancer BB

ERGOBALANCER BB
- BALANSERAR EXCENTRISKA LASTER

Ergobalancer BB-serie är ett pneumatiskt drivet balanssystem. Det låter din last ”flyta” i luften så att du med minimal kraft kan flytta, vrida, rotera och placera den snabbt och exakt. Den är så enkel och logisk att arbeta med, att vem som helst lär sig på några minuter. 

BB har samma armsystem som den hydrauliska MB-serien och kan förses med alla våra standardverktyg. Den tar lätt excentriska laster, bra om man måste nå in i eller under någonting. Monteras antingen på golvpelare eller upphängt i tak eller skensystem.

SÄKERHET

En automatisk broms hindrar armen från att röra sig okontrollerat om lasten tappas eller hanteras fel, eller om det blir fel på maskinen. Säkerhetsventiler håller armen och lasten på plats i händelse av slangbrott eller strömavbrott.

MANUELL BALANSERING

Vid manuell balansering ställer du in arbetsstyckets vikt manuellt, och Ergobalancer lyfter sedan med en kraft motsvarande den vikten. Det är perfekt vid exempelvis montage, när du vill hantera ett tungt arbetsstycke mycket exakt med händerna.

AUTOMATISK BALANCERING

Vid automatisk balansering känner Ergobalancer i varje ögonblick av vikten och kompenserar för den. Automatisk balansering underlättar framförallt om vikten förändras, till exempel för att man fyller eller tömmer ett kärl.

MATNING

Tryckluft: Min 6 bar

El: 400 V

Teknisk information

Optioner 

  • Ändlös rotation runt theta-axeln
  • EX-klassad motor för hydraulsystemet, för explosionskänsliga miljöer
Tekniska data 
Svängområde för arm runt pelaren, theta-axeln 330o
Vridningsvinkel för verktygsfästet, runt alfa-axeln 330o
Tryckluftsförsörjning 6-10 bar
Strömförsörjning 230/400V, 50 Hz
Typ

Max lyft-

kapacitet kg

Max tillåten

excentrisk last, Nm

R, mmZ, mm
BB606080028001600
BB909080028001600
BB15015080028001600
BB240240160028001600

Excentriska laster

Ergolift är konstruerad för att hantera laster med viktcentrum förskjutet åt sidan. Lasten kan därför hållas och förflyttas en bra bit från verktygsfästet (se bilden).

Genom att Ergolift kan räcka in i eller under strukturer, kan den användas för många tillämpningar som är för svåra för vanliga lyftutrustningar, exempelvis att hantera arbetsstycken i

  • Pressar
  • Fräsar
  • Svarvar
  • Ugnar
  • Målningsboxar
  • Conveyorsystem

En operatör med en Ergolift kan hantera och balansera stora laster såsom dörrar, väggelement, framaxlar, rör mm som tidigare krävde minst två personer. Och samtidigt går det snabbare och säkrare.

Kontakta oss

Telefon: 0589-855 90

Email: info@ergolift.com

Adress: Box 192, Köpingsvägen 18, 732 24 ARBOGA

Ergolift tillverkas av Skoogs Maskin & Svets AB